Het lespakket | Veilig op stage - Veilig op Stage! 2.0

Beste docenten,

set boeken en eloHet lespakket Veilig op Stage 2.0 bereidt de leerlingen voor om zo veilig mogelijk te werken op hun stageplek. Daarnaast is het lespakket uitermate geschikt als voorbereiding op het behalen van een VCA-diploma.

Wellicht werkt u al met het nieuwe lespakket of bent u zich hierop aan het oriënteren. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen met het lespakket, organiseren wij woensdag 28 oktober een online docententraining.

Inhoud
Tijdens deze online training bieden wij u praktische handvatten voor het lesgeven met VOS 2.0. U krijgt antwoord op vragen als:
- Hoe kan ik met behulp van dit lespakket het veiligheidsbewustzijn van mijn leerlingen verhogen?
- Hoe pak ik een les aan? Wat doe ik eerst, wat heb ik nodig, wat werkt handig en wat niet?
- Hoe kan ik tijdens mijn les differentiëren tussen het prof- en expert-niveau?
- Hoe zet ik in de elektronische leeromgeving (ELO) zo effectief mogelijk in tijdens mijn lessen?
- Hoe verloopt het proces van examinering tot certificering?
- Hoe kan ik VOS 2.0 als opstap gebruiken zodat leerlingen aansluitend VCA kunnen doen?

Ook bieden wij u tijdens de online training de mogelijkheid om vragen te stellen die bij u leven en om in discussie te gaan met collega-docenten, zodat u onderling ervaringen en tips kunt uitwisselen.

Een week voor aanvang van de training ontvangt u van ons nadere informatie en instructies over de online training.

Waar en wanneer?
Datum: woensdag 28 oktober
Tijd: 14:30 – 16:00 uur
Online via: https://wlearn.nl/login/index.php via BigBleuButton (nadere instructie volgt)

Aan deze training zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de docententraining door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘docententraining 2020’. Geef hierin aan:
- Uw naam
- Uw contactgegevens
- De naam van uw school en adresgegevens

Wilt u meer informatie over de docententraining of ons lespakket? Neem dan telefonisch contact op 053-4329794 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij helpen u graag verder.

 

Meld u aan voor onze online presentatie op woensdag 1 april om 15:00.

Online lesgeven? Het kan met de virtual classroom in onze ELO! Een online plek waar u:

 • de leerlingen ‘ontmoet’ en spreekt;
 • les kunt geven;
 • uw scherm kunt delen en uitleg kunt geven;
 • mee kunt kijken op het scherm van een leerling (na diens toestemming) en hem voort kunt helpen;
 • een peiling of quiz met de groep kunt houden;
 • leerlingen in groepjes kunt laten werken.

online klas

De toegang werkt via de bestaande accounts, dus geen gedoe met nieuwe inlogcodes.
Wij laten u graag zien hoe dit werkt tijdens onze gratis toegankelijke online presentatie!
Op woensdag 1 april 15:00.
Online, dus u logt in vanaf uw eigen werkplek.
Meld u aan voor 1 april 10:00.

SNEL STARTEN?

 • U neemt contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 053 - 432 97 94.
 • U bestelt een abonnement. Kosten: € 200,00 per maand, met een minimumperiode van 6 maanden.
  Omvang: één sessie (lesmoment per klas) tegelijkertijd (meer kan, tegen meerprijs).
  Accounts: u en uw leerlingen gebruiken hun bestaande accounts voor Veilig op Stage!.
 • U kunt online lesgeven!

 

We zijn in september 2017 begonnen met de vernieuwde methode “Veilig op Stage” van Tutorial in Enschede. We hebben de oude methode vanaf het begin gebruikt en zijn erg tevreden over de vernieuwde versie. De methode bestaat uit een mooi uitgevoerd boek met veel fotomateriaal, een map met een losbladig werkboek en ruimte om het theorieboek in te schuiven. Daarnaast is er ook een ELO met extra videomateriaal en oefeningen.

Naar aanleiding van de resultaten van een gebruikersonderzoek, worden onderdelen in de elektronische leeromgeving (ELO) van het lespakket Veilig op Stage! 2.0 herzien of juist aangevuld. Op dit moment zijn wij druk bezig om deze onderdelen te ontwikkelen, zodat ze uiterlijk beschikbaar zijn voor het volgende schooljaar (2019-2020).

antwboek

 

Wat kunt u verwachten?
De volgende onderdelen zijn binnenkort beschikbaar in de ELO van Veilig op Stage! 2.0.

Extra video’s
Per hoofdstuk worden er voor uw leerlingen extra video’s opgenomen in de ELO. Deze video’s sluiten aan bij het onderwerp van het hoofdstuk. De video’s geven uw leerlingen een realistisch beeld van situaties op de werkvloer.

Examenvragen PROF / EXPERT herzien
Wij hebben de examenvragen en de examenresultaten van PROF en EXPERT geanalyseerd. Uit deze analyse blijkt dat uw leerlingen een aantal vragen als te moeilijk of juist als te gemakkelijk ervaart. Om deze reden zijn een aantal vragen van zowel PROF als EXPERT herschreven. Het streven is dat leerlingen Veilig op Stage! 2.0 succesvol afronden en met deze ervaring voldoende zelfvertrouwen hebben op het gebied van veiligheid tijdens hun stage.

Docentenhandleiding met tips & tricks
De ELO volgt de voortgang van uw leerlingen en legt dit tot in detail vast. Als docent kunt u deze gegevens inzien. In de docentenhandleiding komt een aanvullend hoofdstuk waarin wordt uitgelegd hoe u specifieke informatie kunt opvragen uit de ELO. Deze informatie helpt u om uw onderwijs af te stemmen op het niveau van uw leerlingen.   

Vernieuwde presentaties voor docenten
De PowerPointpresentaties voor docenten zullen vernieuwd worden. Dit houdt in dat er minder tekst in de presentaties komt en dat er nieuwe video’s aan de presentatie worden toegevoegd.

Eén nakijkboek voor het werkboek (al beschikbaar)    
In de ELO kunt u als docent per hoofdstuk een antwoordblad openen. Deze kunt u door middel van het digitale schoolbord aan uw leerlingen tonen, zodat u de antwoorden klassikaal kunt bespreken. Op dit moment is het ook mogelijk om een antwoordenboek te openen met daarin de antwoorden van alle hoofdstukken.    

Eén samenvatting van het theorieboek (al beschikbaar)
Als uw leerlingen een aantal paragrafen in het theorieboek doorgenomen hebben, volgt een samenvatting (‘Om te onthouden’) met daarin de belangrijkste punten die zij tot dan toe geleerd hebben. Deze punten zijn voor uw leerlingen belangrijk om te onthouden. In de ELO vindt u een pdf met daarin alle samenvattingen die in het theorieboek staan. Deze samenvatting kan uw leerlingen helpen om zich voor te bereiden op het (her)examen van PROF en EXPERT.          

Docententraining Veilig op Stage!2.0
Wilt u uw lessen omtrent veiligheid en het werken met VOS ook effectiever maken? Op woensdag 2 oktober 2019 organiseren wij een docententraining. Wilt u meer informatie of wilt u zich alvast aanmelden? Neem dan contact op met Tutorial Opleidingen & Advies BV via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tevens biedt Tutorial VCA aan (instructie door docent, lesmateriaal, examentrainingen en hulpmiddelen). Aansluitend daarop neemt STE Examenbureau het officiële VCA-examen af.

De docententraining op woensdag 22 november jl. was een groot succes! Zowel de docenten die net zijn gestart met VOS als docenten die al jarenlang ervaring hebben kunnen hun lessen voortaan nog beter organiseren en invullen.

Wilt u uw lessen omtrent veiligheid en het werken met VOS ook effectiever maken? In het voorjaar van 2018 organiseren wij wederom een docententraining. Wilt u meer informatie of u alvast aanmelden? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..