Veelgestelde vragen | Veilig op stage
FAQs - Organisatorisch

U doorloopt het lespakket met uw leerlingen in vier stappen die hieronder zijn weergegeven. Voor een uitgebreide beschrijving per stap, verwijzen wij u graag naar hoofdstuk 3 van de docentenhandleiding.

leerproces

Bovenin het menu vindt u de optie ‘ELO-accounts’. Op die pagina wordt u stap voor stap uitgelegd hoe u ELO-accounts kunt krijgen. Hebt u desondanks toch nog vragen, neem dan contact met ons op.

Gemiddeld hebt u voor het behandelen van het lespakket voor de prof-leerlingen 32 uur nodig. Voor de expert-leerlingen ligt dit op gemiddeld 43 uur.

Deze tijdsinvestering hangt uiteraard af van het niveau van uw leerlingen, de beschikbare tijd en de manier waarop u het lespakket inzet. U kunt een specificatie van de tijdsinvestering per hoofdstuk vinden in de docentenhandleiding.

 

Het examen is altijd toegankelijk voor uw leerlingen, maar beveiligd met een wachtwoord. Dit wachtwoord kunt u als docent vinden in het docentgedeelte. Vlak voor afname van het examen kunt u dit wachtwoord aan uw leerlingen doorgeven zodat zij toegang krijgen tot het examen.

Uw leerlingen hebben de mogelijkheid om onbeperkt te oefenen met het oefenexamen. Wanneer zij voldoende geoefend hebben, kunnen zij het echte examen gaan maken. Hiervoor hebben zij 1 poging. Zijn er leerlingen niet geslaagd, dan verschijnt er voor deze leerlingen automatisch een herexamen. Ook voor dit herexamen hebben zij 1 poging. Wij adviseren om tussen het echte examen en het herexamen voldoende oefenmomenten in te bouwen om de leerlingen goed voor te bereiden op het herexamen. Mocht ook het herexamen niet met een voldoende worden afgerond, dan kunt u bij ons een extra herexamen aanvragen. De kosten hiervan bedragen €35,- per extra poging voor het herexamen. Neem contact op via info@tutorial.nl als u een extra poging voor het herexamen wilt aanvragen.

Het lespakket wordt afgesloten met een examen dat uw leerlingen via de ELO kunnen maken. Bij het examen wordt gedifferentieerd naar twee niveaus. Na afloop van het examen stuurt u ons een seintje via info@tutorial.nl zodat wij de resultaten van uw leerlingen kunnen bekijken. Als uw leerlingen een voldoende halen, ontvangen zij het prof- of expert-certificaat van Veilig op Stage. Deze wordt in overleg met u per post naar uw school verzonden. In de docentenhandleiding kunt u de normering vinden, waarbij het examen met een voldoende is afgesloten.

Nadat uw leerlingen een tussentijdse toets hebben gemaakt, kunt u als docent de resultaten bekijken. Dit resultaat kunt u vastleggen op een deelcertificaat. U vindt dit deelcertificaat in het docentgedeelte in de ELO. Op het deelcertificaat vult u digitaal de gegevens (zoals de naam van de leerling en de score) in, waarna u het certificaat kunt printen. U kunt het deelcertificaat gebruiken voor bijvoorbeeld een rapport of een portfolio van de leerling.