Veelgestelde vragen | Veilig op stage
FAQs - Elektronische leeromgeving

U vindt de elektronische leeromgeving op de volgende website: http://elo.tutorial.nl. Let op: dit is een website zonder www.

Iedere leerling en iedere docent krijgt toegang tot de ELO. U logt als volgt in.

  1. Ga naar elo.tutorial.nl (dus zonder www.).
  2. Log in met uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op ‘Veilig op Stage 2.0’.

U bent nu in de elektronische leeromgeving van Veilig op Stage. U kunt deze leeromgeving raadplegen waar en wanneer u maar wilt. Wilt u bijvoorbeeld uw leerlingen thuis laten werken in de ELO, dan kan dat! Uw leerlingen moeten dan uiteraard wel toegang tot het Internet hebben.

 

Readspeaker is een voorleesfunctie waarmee onder andere websites en documenten kunnen worden voorgelezen. In de ELO van Veilig op Stage 2.0 is Readspeaker ingebouwd om leerlingen ondersteuning te bieden bij het lezen van de tekst. Dit is vooral handig voor leerlingen met dyslexie of andere leesproblematiek.

De leerlingen kunnen de hele webpagina in de ELO laten voorlezen, maar kunnen er ook voor kiezen om bepaalde woorden, zinnen of alinea’s te selecteren. De geselecteerde tekst kan vervolgens worden voorgelezen door op de playknop te drukken. De leerling kan de voorleesfunctie naar wens aanpassen; denk aan de voorleessnelheid en het markeren van woorden die op dat moment uitgesproken worden.